Právní oříšky v dopravě a jejich řešení

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

Odpovědět
Truck Daškam
Letec

Re: Právní oříšky v dopravě a jejich řešení

Příspěvek od Truck Daškam »

Nevím jak jsi přišel na to, že mám jedno auto..? Ještě nedávno jsem měl auta tři, svého času pět.
Ano, u baráku kde bydlím parkuju pouze jedno

Když se staví bytový dům a k němu garáže.. Staví se to podle počtu bytů, barevnosti fasády nebo podle vzdělání investora? Nebo dokonce podle lokality, jací lidé tam budou bydlet?
Já myslím, že podle počtu bytů
Chápeš to?
petr_riha
Letec

Příspěvek od petr_riha »

Super, gratuluji, měl jsi více aut a stačilo ti jezdit jedním.

A jsou rodiny, které potřebují jezdit dvěma nebo třema autama každý den. Třeba to poznáš, až budeš mít ženskou nebo chlapa.
2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
petr_riha
Letec

Příspěvek od petr_riha »

Truck Daškam píše: pát 11 dub 11:41 Když se staví bytový dům a k němu garáže...
Já myslím, že podle počtu bytů
Ano, podle bytů (dle stavebního zákona).

V době, kdy se stavělo sídliště, kde bydlíš, byla norma, střelím, třeba 0,2 auta na byt. Najdi si 4 své sousedy a domluvte si, kdo z vás si to jedno auto, se kterým bylo v projektu myšleno, ponechá. Chudáci 4 kusy budou parkovat za městem. Co ty na to?
petr_riha
Letec

Příspěvek od petr_riha »

Pokud se ti zdá. že se staví málo parkovacích míst na počet bytů, lobuj za změnu zákona i svého poslance.
Truck Daškam
Letec

A jsou rodiny, které potřebují jezdit dvěma nebo třema autama každý den
a) A to je čí problém...? Jejich, nebo všech obyvatel domu?
b) Co to má společného s realitou, že soukromé auto stojí v ulici a jezdí se výhradně služebákem, případně i jeden člověk vlastní aut víc a logicky ani víc jak jedním jet nemůže?
V době, kdy se stavělo sídliště, kde bydlíš, byla norma, střelím, třeba 0,2 auta na byt. Najdi si 4 své sousedy a domluvte si, kdo z vás si to jedno auto, se kterým bylo v projektu myšleno, ponechá. Chudáci 4 kusy budou parkovat za městem. Co ty na to?
Ale ano, to by bylo taky řešení - tenhle dům má třeba k dispozici 10 míst, domluvte se na schůzi vlastníků. Myslím že lidi v bodě b) by dostali pěknou bídu
Pokud se ti zdá. že se staví málo parkovacích míst na počet bytů, lobuj za změnu zákona i svého poslance.
Mě je to jedno - já jsem pro všema deseti, aby MP vyrazila s odtahovakama a prostě to tahala. Samozřejmě za plnou cenu odtahu a nazdar. Včetně modrých zon
Chápeš to?
petr_riha
Letec

Příspěvek od petr_riha »

Škoda slov.

TD má jedno auto, tak dejme 1 auto a je klid. Az TD bude potřebovat druhé, změníme pravidla na dvě auta. Až TD prodá auto a začne jezdit MHD, uslyšíme “zrušme parkoviště”.

Na to fakt nemám ani čas, ani náladu.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

A tak je to u něj se vším.
Např. ty jeho zákazy, které ignoruje, protože jede přece na stavbu. Kdyby v nějaké takové oblasti bydlel a třeba si silnici musel zaplatit (např. my si v ulici silnici platili - každý z majitelů pozemku cca 70t), tak by ho asi sralo, že mu tam jezdí těžká technika i přes zákaz, která z té silnice udělá čalamádu a on pak vytáhne dalších 70t na novou.
Ale takhle jenom točí volantem, je chytrej jak rádio a zákaz má v píči.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Truck Daškam
Letec

řidičBOB: Breč u souseda, který si to těžké auto objednal a zaplatil.
Jenže na to už nemáš koule, protože by tě poslal prostě do píči
Chápeš to?
Předseda
Letec

Příspěvek od Předseda »

Update mého případu ohledně stání v křižovatce.
  • Pomocí zákona č 106 jsem se MP ptal, proč v dané věci nepřistoupí k udělování botiček = odpověd zamítnuta, protože se domáhám "názoru" a na to 106 není, takže fuck-off
  • PČR mi na stejný dotaz odpověděla normálně. Taktéž, že 106 nezadává povinnost odpovídat na názory, právní postoje atd. Ale nad rámec povinností se mi vyjádřili, že ze zaslaných materialů to za ně jednoznačně překážka bezpečnosti a plynulosti je. A zcela se ztotožnili s mým názorem.
  • Ředitel MP P6 mi napsal, že situaci řeší, ale že jich je málo a nemůžou být všude. A všude nemůžou být, protože jich je málo. Botičku "nemůžou" dát, protože jí mají zase bezodkladně odstranit, což zase není možné, protože jich je málo. A tak tam radši budou jezdit stále na zavolání 156 jako trotlové..., protože jich je málo :D Tak hlavně, že na Václaváku jich stojí tři prdele a vedle nich Cik-Cao prodává kokeš. Na odtahovku z modrý z Pařížský jich ale málo není.
Chápu všechny strany. Co ale moc nechápu je, že brečí, že jich je málo, ale radši tam budou furt jezdit než použít 1-2x botu. Vzhledem k tomu, že se jim tam smějou do xichtu stále stejná 2x auta, tak ze sebe dělají akorát blbce. Můžou si to však vyřídit s referentem dopravy P6, který mě na začátku odpálkoval, že umístění baliset zváží, ale že od toho mají MP, aby to řešila. Tak to tedy MP řeší... A že v kontaktu jsou dokládá fakt, že daný referent otočil a umístění baliset prověří s magistrátem.

Na druhou stranu musím uznat, že v poslední době se situace zlepšila. Avšak těžko říct, zda to není z důvodu stavebních prací.
GeneHawkins
Letec

Příspěvek od GeneHawkins »

K čemu je dneska bota?
Odpovědět