Řidiči, co to mají v ruce...

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

Odpovědět
stst2
Autoškolák

Re: Řidiči, co to mají v ruce...

Příspěvek od stst2 »

A ty si zase nemůžeš odpustit další napadání a vrstvení urážek. No, když tě to uspokojuje, klidně v tom pokračuj...
Ano, řeším důsledek, to už jsem napsal hned na začátku, čti pozorněji. Protože příčina je banální (nerespektování pokynu k zastavení v tomto případě nikoho neohrozilo), kdežto důsledek (rozpoutaná honička) mohla skončit klidně i tragicky. Že se tak nestalo, je pouhá náhoda, nikoli výsledek zde tolik tebou vychvalované policejní práce. Ještě to přeložím do hovorové češtiny: kvůli maličkosti riskovat životy je debilita nejvyššího řádu.
Na Jižní spojce nesmí zastavit takové vozidlo ani pásem protože by vyvolali kolaps dopravy (to tvrdíš ty, já to nevím), kdežto na venkově (nebo na vedlejší silnici) mohou ve stejné situaci vyvolat nehodu? To je hodně ujeté...
Já je rád nemám, to přiznávám, ale mindráčkem se to rozhodně nazvat nedá (zjisti si přesný význam toho slova). Zato tvá adorace cajtů je bezbřehá, ty snad musíš být jeden z nich...
Teď bych se ti asi za předchozí větu měl omluvit, abych se tím nechoval jako ty. Protože přirovnání ke členu nástupnické organizace SNB by pro někoho mohlo urážkou. Tak sorry...
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Ztráta času.
Ale zopakuji to ještě jednou, i pro pomalejší jedince:
Dohledová činnost je jedním z úkolů policie. Zastavovat vozidla je součást jejich pravomocí. Uposlechnout výzvy, je povinnost daná zákonem.
Pokud někdo nezastaví na výzvu a začne ujíždět tak vše, co se dále stane, by mělo jít jemu k tíži - jako například ve Státech. Nikdo ho totiž nenutí ujíždět a eskalovat situaci.
Policie naopak netuší, proč ujíždí - zda má něco nelegálního ve voze, zákaz řízení, nástup výkonu trestu nebo je hledanou osobou obecně, atd. Primárně každý policista předpokládá, že výzvy bude uposlechnuto - jako je to v 99% zastavení. V jejich výbavě je spousta věcí, ale věštecká koule zatím ne, takže když se rozhodnout zastavit vozidlo, tak netuší, že to buče újezd.
Debilita nejvyššího řádu je naopak komentovat něco, čemu vůbec nerozumím a ještě se k tomu přiznám. Další blbeček od klávesnice.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
stst2
Autoškolák

Příspěvek od stst2 »

řidičBOB píše:Ztráta času
Souhlasím, nechápeš základní souvislosti. Ale opět jsi nezklamal - další urážka. Diskutovat neumíš, rozumné argumenty nemáš, tak se musíš snižovat ke konfrontačnímu stylu. I když část viny za to padá na mne - když jsem ti minule doporučil v tom pokračovat... :)
Předchozí omluvu beru zpět - ty jsi od nich. Soudím podle tvé terminologie - takhle běžný člověk nemluví. Zní mi to jako citace z nějaké jejich příručky.

A teď ani netušíš, jakou mám chuť opsat tvou poslední větu... :))
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

:)) :)) :))
Ty jsi slušný kašpar - ale měl by ses rozhodnout, zda-lí nemám argumenty nebo moje mluva zní jako citace z jejich příručky :D Ono se to tak trochu totiž vylučuje.
Ale chápu, že to ty nemůžeš poznat.
Btw: psal jsem to zde už mnohokráte, zopakuji tedy: nikoho neurážím. Nazývám věci pouze pravým jménem. Když je někdo idiot, tak mu to řeknu. Klidně i do očí. No problem.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Truck Daškam
Letec

Příspěvek od Truck Daškam »

Tzn. nerozdovádět ho hned blikačkama, ale jet potichu za ním a mezitím si přivolat posily pro obklíčení.
Já bych doplnil, že když ví s kým mají tu čest nebo je předpoklad že bude ujíždět - tak se to přesně takhle udělá

Ale nejsem taky zastánce honiček.
Máme RZ, víme co to je za auto - tak jdem za majitelem, do vyřešení se zabavuje auto a zpívej a ukaž, nebo to odsereš ty plnou zodpovědností. Hotovo
Petrové a Bobové budou řvát, že přece majitel nemůže pykat za řidiče - tak at, má se starat co kdo s jeho autem dělá a komu ho půjčuje
Chápeš to?
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Nikoliv. Nebudu řvát. Ale že to říkáš zrovna ty. Ty bys totiž řval první, kdyby přišli za tebou a tys odsral průser někoho jiného, přičemž si byl v tu dobu někde úplně jinde. A neříkej, že bys naprášil kámoše a nehledal Nikitu Petrovenka z UA ;-)
Btw: takhle to u nás stejně nefunguje. Vždyť se podívej - blbě zaparkuješ a už kňučíš, když dostaneš botu nebo pokutu. Vymlouváš se a kroutíš z každého přestupku, kde tě nečapnou na místě.
Takže o čem to vlastně mluvíš?
Navíc opakuji - policista nemá věšteckou kouli. Známá firma je jasná. Tam dokonce hlídka už průběh předpokládá z minulých zkušeností. Ale pokud zastavuje někoho třeba za evidentně špatný technický stav a on začne ujíždět, tak oni netuší proč. Ale tuší, že kvůli tomu nesvítícímu světlu to nebude. Opravdu se na to mají vysrat a jít za majitelem, který bude velmi pravděpodobně stejný ksindl jako ten řidič a bude mu to celý fuck? Nemluvě o trvalém pobytu na úřadě. Fakt to má takto fungovat?
Ono se o tom opravdu snadno mluví a hodnotí z obýváku od klávesnice. Ale přál bych vám jednu 24h službu na ulici.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

A k tvé historce s MP.
Tohle úplně není jejich výmysl. To je požadavek od hasičů. Kdyby ti hořel barák, tak asi neskáčeš radostí nad dojezdovým casem, kdy musí každého druhého tahat z hospody, aby přeparkoval.
Že ti dali botu, je věc jiná. Ne všichni od nich jsou bystří. Ale neházel bych je to jednoho pytle - když jsem minule honil ty sprejery, tak jsem nevolal 158, ale MP, protože jsem tušil, že jich bude v tu dobu v centru mnohem víc, než kluků z OHS. A taky, že jo. Hlídka, co dojela, byla ve složení kluk, co 15 let jezdil PMJ a druhý pán, co dělal 20 let šéfa výjezdu na kriminálce.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Truck Daškam
Letec

Příspěvek od Truck Daškam »

Ty bys totiž řval první, kdyby přišli za tebou a tys odsral průser někoho jiného, přičemž si byl v tu dobu někde úplně jinde. A neříkej, že bys naprášil kámoše a nehledal Nikitu Petrovenka z UA
Tak začneme tím, že vím komu auto půjčuju. Nemám za kamarády fetky, nemám za kamarády řidiče bez ŘP a ani alkoholiky. Kdyby jo, takovému auto nepůjčím
Opravdu se na to mají vysrat a jít za majitelem, který bude velmi pravděpodobně stejný ksindl jako ten řidič a bude mu to celý fuck?
Tohle je věc, o které asi ani jeden moc nevíme. Možná máš pravdu a v tomhle by takový systém narazil.
ALE: Pořád by se bud podařilo dohledat a potrestat řidiče, nebo v systému bude -1 auto, které by potenciálně mohlo někoho zabít.
A k tvé historce s MP.
Tohle je taky k popukání - auto překáží, tak mu dáme botu, aby s tím ani odjet nemohl. Když, tak odtáhnout.

A to tvoje telefonování 156/158... Nevím, že specielně v Praze nespolupracují a nejede tam automaticky ten, kdo je prostě nejblíž. Stejně na spousty případů musí následně i PČR...
Chápeš to?
petr_riha
Letec

Příspěvek od petr_riha »

Takže každému, komu půjčuješ auto, lustruješ papíry? Ani to, že má kartičku u sebe, neznamená, že o ně nepřišel (třeba za 2x rychlou jízdu). Ty to možná děláš, já třeba ne. Připadal bych si jako debil se na to vůbec zeptat, natož, když to nemám ani jak ověřit.

-1 auto, které mohlo někoho zabít. Začneme tím, že auto nezabiji. A ten, kdo potenciálně zabít může, si za pár šupů nějaký pekáč muže koupit. Řeší to něco? Vůbec nic.
2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

TD: hele a jak víš, že ten, co půjčuješ auto, má ŘP? Že ti to řekne? Nebo, že ti jo ukáže? Ale ok. Půjčíš auto, někdo s ním začne ujíždět. Nebudou ho honit s rovnou u tebe zazvoní. Ty řekneš, že to byl Franta Vopička. Dojdou za ním a on řekne, že si sic auto od tebe půjčil, ale v tu dobu doma spal a neřídil ho a už vůbec neujížděl policii. Ok. Zabaví auto tobě, protože nevíš, kdo řídil tvoje vozidlo?
Nebo jezdíš autem na fotrovu firmu. Jsi pod vlivem s tak tě napadne ujet. Fotr tě určitě napráší.
Takových příkladů mohou být desítky.
To, že fetka jezdí v autě, kterého majitel jí bez mrknutí oka napráší, to si snad myslíš opravdu jenom ty.
Takže ve finále se nepovede potrestat nikoho, koho nechytneš na místě a proto jednak příště pojede ožralej, vyfetlej, ve vraku také a také bude ujíždět, protože ho stejně honit nikdo nebude - bylo by to přece nebezpečné.
Vidět, že praktická zkušenost 0. Jako vždy. Ale chytrej od klávesnice jako vopice. Už jsem ti psal, že tě je za volantem mixu škoda?

Ne. Opět nemáš pravdu a opět to pramení z tvé neznalosti. Ale myslíš si něco jiného a tudíž to je pravda.
Takže - MP a PČR nemají společný kanál na vysílačce. Takže MP by musela kontaktovat policii přes operačního. Zbytečná ztráta času. MP hlídek je v noci v centru násobně více. To je prostě holý fakt. Byli tam do cca 3 minut. A za další minutu další 3 hlídky.
Samozřejmě MP nemůže šetřit TČ, což sprejerství je. Takže ano, volat se na místo musela, ale k zajištění pachatelů došlo ve velmi krátkém čase a o to mi šlo.
Že si řidič mixu myslí, že to tak není, je hodně k smíchu zvlášť, když poučuje mě.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Odpovědět