IT poradna
Re: IT poradna
Ty jo, zase sem byl IT překvapen (ale kupodivu to mělo dobrý konec, asi teda, no = uvidím jak zítra) - fprci (i doma) mám už roky barevnou stiskárnu Epson WF5620 a doposud sem do ní cpal JEN OEM Epson kartuše (=drahé). Jak fčíl ve firmě šetřím každou koňuru, taxem objednáál (bo už mito hlásilo nedostatek inkóstu) red+yellow+blue aftermarket kartuše (= náhrady, za zlomek ceny OEM). Před odchodem z prce sem je tam strčil a.... ta stiskárna je tak chytrá, že zahlásila: "zdá se, že používáte neoriginální kartuše".... ale rozběhla se a funguje, tak snad dobrý, no. (A mám i vysvětlení - sem pořádně prohlíd ty staré OEM a je na nich nějaký čip, takže to proto asi dokáže poznat.)
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Otázka na znalce phpBB - lze někde v administraci fora nastavit jak dlouho od napsání se bude příspěvek zobrazovat jaklo "nový"? Já to tam nenašel... ale chtěl bych - na tom mojem pokecu o železech v kyčli sem odpo něco naspal a už to zmizelo z nových, chtěl bych to tam mít aspoň 24 hod....
phpBB moc neznám, ale nepředpokládám, že by za poslední dekádu významně vyvinula...
https://www.phpbb.com/community/viewtopic.php?t=2142839
https://www.phpbb.com/community/viewtopic.php?t=2142839
2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
Takhle do toho hrabat se bojím (že bych napáchal nevratné škody). Ale dík.
Neska sem (= IT lama) měl IT den:
Otázka na znalejší (su IT polo-lama): Pokoušet se to nějak upgradovat na W11 (de to vůbec?) nebo sa NATO vysrát a nechat to žít w10 bez podpory/aktualizací ?
A dyž už sem u teho WinUpdate - drahá má pc s Win10, tohle na ni nedávno zařvalo: To její heblo/hw je jinak celkem fit, nevykazuje žádné důvody pro (s tím související = vynucenou) změnu hw.Sem tu spal o tom, že (ta zasraná) aktualizace Win11 24H2 se nedá (= neumím) vyloučit z auto-aktualizací. Dá (teda aspoň prozatím, manuálně a oklikou): protože se mi už zase blížilo ukončení pozastavených/obnovení automatických aktualizací systému, spustil sem to sám (a měl kliku) - systém sám od sebe postahoval a nainstaloval všechny aktualizace s vyjímkou právě té 24H2, taxem to zavčasu ukončil a zase na pár týdnů pozastavil (ale přitom mám jinak aktuální systém k dnešku). Hurá, zase malinké vítězství PC lamy nad nevstřícným systémem. A v čebrenci dám repete, třeba se to zase povede.
EDIT: Na vysvětlenou - já tu 24H2 tam jednou nechal proběhnout a hned potom ji musel zase manuálně odingstalovat, bylo to nepoužitelné a podle webu to vypadá, že ešče furt s tím problémy sou = proto "zasraná".
Otázka na znalejší (su IT polo-lama): Pokoušet se to nějak upgradovat na W11 (de to vůbec?) nebo sa NATO vysrát a nechat to žít w10 bez podpory/aktualizací ?
Chceš něco zaktualizovat, ale bojíš se provést aktualizaci? Pak nechápu smysl toho dotazu. Nevadí. Nevím, jak jinak, než sáhnout do configu sis to představoval.
Aktualizace z win10 na win11 je možná s vypnutím hw konfiguracniho testu během instalace. Dostaneš je i na železa, které mají dle MS nedostatečnou konfiguraci, ale reálně dostatečná je. Co se s tím stane do budoucna, nikdo neví, alw nyní to nainstalovat takto jde.
Nechat win10 bez aktualizaci je sebevražda.
Nechat win10 bez aktualizaci je sebevražda.
- Lachende Bestien
- Letec
To jsem netušil, že u pražáááckejch ajeťáků je vypnutí aktualizací v té šmírácké mizérii zvané okna deset důvodem k sebevraždě.
Tak příjemné prožití umírání a všechno nejlepší do další inkarnace.
Každopádně od dob celkem solidních sedmiček už blil gejc a jeho parta vydává na poli osů samé braky, takže je asi celkem jedno, jestli člověk zůstane u odpadu 10 nebo zvolí "apdejt" na potrat 11.
Tak příjemné prožití umírání a všechno nejlepší do další inkarnace.
Každopádně od dob celkem solidních sedmiček už blil gejc a jeho parta vydává na poli osů samé braky, takže je asi celkem jedno, jestli člověk zůstane u odpadu 10 nebo zvolí "apdejt" na potrat 11.

Čím víc zbraní, tím větší mír!
Válka je mír!
"36 700 000 g = 0 g" Volvo
"Je pravda denní a pravda noční." psychiatrický pacient z oddělení paranoidních bludů a schizofrenie
CEO - Cheat Execrative Offender
Válka je mír!
"36 700 000 g = 0 g" Volvo
"Je pravda denní a pravda noční." psychiatrický pacient z oddělení paranoidních bludů a schizofrenie
CEO - Cheat Execrative Offender
Podle rady inde: Nechám to tak, nebudu do toho gabat.