Audi klub - pro ty, co chteji Auto

Audi, BMW, Mercedes, Porsche, Volkswagen ad.
Odpovědět
mattonecz
Letec

Re: Audi klub - pro ty, co chteji Auto

Příspěvek od mattonecz »

tak vsimini si ze to obcas vyradi na neutral a v tu chvli si to asi bere stavu z ty mhev baterky pro klimu atp
ale myslim ze v nastaveni asistecnich system je nejaky asistent efektivity nebo tak neco a mozna to kdyz vypnes tak uz to nedela vubec
myslim ze mi to obcas vypne motor i kdyz mam SS off ale jen prave pri plachteni. ale to urcite zrusi ten asistent efektivity
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex :( 2022 Audi Q5 50TDI 210kw
Brus
Letec

Příspěvek od Brus »

ano, obcas to vyradi, ale motor stale bezi, tak proc to v takovou chvili krmit z baterie? S vypnutym SS mi to urcite nikdy nevypnulo motor. O nejakem asistentu nevim, povypinal jsem vsechno, co slo. Nejvic mi vadil ten, co kopal do pedalu plynu
Pravda vyděsí
mattonecz
Letec

Příspěvek od mattonecz »

Asi to na volnobeh nedela dost energie pro napajeni vseho. Mozna si to i odpoji altik, nevim. Jestli si vse povypinal tak to selat nebude. Ja kopani do pedalu v a4 ani nemam myslim. Ty mas tusim a6 s v6 tam je snad 48v a ten funguje hezky, alespon u 50tdi se zf
Brus
Letec

Příspěvek od Brus »

to jsem nejak prehledl.. jo mam A6 s V6, co presne by na tom melo fungovat hezky? jedine, co je na tom hezke je, ze se to da rychle vypnout dvojklikem: ikonka vedeni v pruzich a ikonka start/stop, jsou hned vedle sebe, pokud zrovna neprobiha nabihani toho systemu, ktere se deje zhruba tak pri kazdem druhem startu, tehdy tam jedna ta ikonka vubec neni a druha je neaktivni, ale to neni chyba, to je proste vlastnost..
Pravda vyděsí
Snowman000
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Snowman000 »

Tak on hlavne je rozdiel mhev a ten novy mhev plus, vid clanok na AF... https://www.autoforum.cz/technika/audi- ... aky-smysl/
Ten stary mhev je tam fakt len "dopoctu"...ten novy predsa len viac nakopne a vyplni turbo dieru a zaroven obstara nejake tie crcacky na parkovisku...
Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Předseda
Letec

Příspěvek od Předseda »

to zní fajn.. zajímalo by mě kolik metru nebo kolik poskoků v koloně to zvládne než "se to vybije"
Snowman000
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Snowman000 »

To realne nik nepovie, kedze tych premennych do toho vstupujucich je kopa a ono to ma obstarat skor len tie prve a posledne metre jazdy a zaroven je cely system stavany na rychle nabitie/vybitie...trosku take BMW Active Hybrid ;;)
Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

Fčíl sem měl otevřené wokno fkanclu a okolo jela (je to do kopce = pod plynem) RS6 (V8) = ježyš to bylo krásné bublání.... \m/
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
mattonecz
Letec

Příspěvek od mattonecz »

Tak moje A4 Allroad, najeto 62k, uz me docela dost nebavi.
Pred rokem meneny spojky v zadnim difu na zaruku, tentokrat, po zaruce, opet skubani jak prase pri rozjezdu, nakonec na zaruku udelana nejaka kalibrace, ale neverim, ze tim je to vyreseno. Dela to trochu furt.
Dalsi vec, chcije z toho olej docela dost, nejaka gufera mezi motorem a prevodovkou. Je potreba vyndat prevodovku a vymenit to..
mattonecz
Letec

Příspěvek od mattonecz »

Brus píše: stř 05 úno 20:18 to jsem nejak prehledl.. jo mam A6 s V6, co presne by na tom melo fungovat hezky? jedine, co je na tom hezke je, ze se to da rychle vypnout dvojklikem: ikonka vedeni v pruzich a ikonka start/stop, jsou hned vedle sebe, pokud zrovna neprobiha nabihani toho systemu, ktere se deje zhruba tak pri kazdem druhem startu, tehdy tam jedna ta ikonka vubec neni a druha je neaktivni, ale to neni chyba, to je proste vlastnost..
48mhev funguje hezky. oproti 12v to je uplne jiny startovani. ja to teda taky vypinal,ale kdyz sem zapomnel, tak mi prislo ze to startuej hezky. ne jako 40tdi kterej se celej klepe a trva to 2x dyl.
Odpovědět