petr_riha píše: ↑pon 01 dub 07:50
Štěpán: neřeším náklady? Jak jsi na to to přišel? Stalo odstranění závady opravdu 80k, nebo tam nějaký Lojza od stolu takovou cenu vykouzlil, protože to zaplatíš? Pokud se i po “opravě” závada vrátila, proč jsi ji platil znova? Vždyť to nedává smysl.
Kolik "stálo" odstranění závady se nikdy nedozvíš, důležitý je, kolik ti za to autorizák naúčtuje. Nabídku daly dva a bylo to v rozdílech stokorun.
Jedničkovou ovci nebo 20 let starej kamion opraví zručnej garážmistr (já to nejsem

) i v garáži. U moderních aut to takhle nefunguje a představa, že dáš za něco dvojku bez daně a po třech letech to začneš dávat dohromady s nějakým JZDákem, pro mě není přijatelná. Respektive to automaticky sklouzne k "ochcávání" a na další STK děj se vůle Boží. Kámoš od půlitru za tisícovku už dávno všechno nezachrání, u náklaďáku tím spíš.
Pokud něco opravíš ve dvou kilech a ve třech se to posere znovu, co na tom chceš reklamovat?
Je to průser, na jednom tahači máme v 80kkm už třetí turbo, na druhým měnili do 50kkm kompletně baterky. Jasně, platí to záruka, ale co to o tý kvalitě říká.
Kousek vod nás je kamionovej bazarník, a když jsme ještě byli kamarádi, říkal mi to jasně:
Koupíš bezcenej vrácenej operák s půlmilionem, vyrveš z toho úplně všechno co není motor a převodovka, odvezeš to na balkán nebo do Afriky, a tam s tím Tolja naskáče ještě milion. V Evropě už by ty všechny senzory, Adblučka, píčoviny dávno nikdo neuživil
....
petr_riha píše: ↑pon 01 dub 07:50
970: Pokud ti vyměnili něco, co nemělo vliv na oznamovanou vadu, hodit jim celou tuto “opravu” i s fakturou na hlavu. Nebo ti příště vymění něco za trojnásobek ceny a pokrci rameny, ze to tím nebylo?
Tos toho moc nenaservisoval. Vypadá to všude stejně, ve špinavý garáži a v prosklený kostce s chybějícím mezipatrem. Mechanik ti neřekne, že vyřeší problém. Řekne ti, že by to "asi mělo být tímhle" a odhad ceny. Zkusíme, vyjde / nevyjde. Na tvůj účet.
Na to, jak málo mají lidí, mají všichni práce dost. Proč by se zavazovali k "vyřešíme Váš problém"?
Tuhle sem byl u zubaře, mám dlouhodobej problém. Řekl mi, co zkusí, drahý to bylo jako prase, zuby stále bolí. Chtít po něm vrátit prachy a nechat si udělat zase demontáž? Těžko.